Return to news
25 October, 2021
Наш зНАКОвий дайджест

23 жовтня до України прибув літак з партією боєприпасів, ракет до ПТРК Javelin та медикаментами зі Сполучених Штатів. Це була третя, остання партія, яку відправив Вашингтон у рамках цьогорічної безпекової допомоги. Вона склала $60 млн і  стала додатковою до попередньо погодженого обсягу у $250 млн. Детальніше за посиланням

 

Тим часом Велика Британія веде переговори з Україною щодо постачання зброї за стандартами НАТО. Так, вона планує озброїти ракетами патрульні катери ВМС України й літаки. Подробиці за посиланням.

 

Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді до розгляду законопроект про приватизацію Харківського державного авіаційного виробничого підприємства. За словами автора законопроекту Ігоря Копитіна, у харківського авіазаводу - 4,5 млрд. грн. боргів, а активів – лише на 2,5 млрд. грн. З 2015 року завод не будує літаки. Детальніше - тут.

 

А парламентський комітет з питань нацбезпеки звернувся до Прем’єр-міністра із запитом перевірити факти неефективного управління ДП «Антонов». Зокрема, у запиті вказали “низку проблем, які ... можуть завдати суттєвої шкоди іміджу України та підірвати авторитет країни як надійного виробника авіатехніки”. 

 

Корпоративне управління, оборонні та публічні закупівлі увійшли до ТОП-3 сфер, де Національне агентство з питань запобігання корупції виявило корупційні ризики. Зокрема, це спроби встановити “ручне управління” на держпідприємствах та можливість для отримання хабарів за штучне зниження ціни на продукцію. Деталі - за посиланням.

 

У рамках співпраці з Міноборони Незалежна антикорупційна комісія - НАКО - NAKO передала відомству 2000 плакатів, які інформують військовослужбовців про можливі канали повідомлення про корупцію. Там є усі необхідні контакти та QR-код, просканувавши який можна швидко зробити це через спеціальний захищений канал МОУ. Плакати будуть розміщені у військових частинах, військових навчальних закладах тощо. Більше - за тут

 

Всім гарного нового тижня! 

 

Фото з джерел: armyinform.com.ua, mil.in.ua, antonov.com, obozrevatel.com