Return to news
8 November, 2021
Новий зНАКОвий дайджест за тиждень
З вами знову наш зНАКОвий тиждень.

Верховна Рада України ухвалила за основу Державний бюджет на 2022 рік. Наразі вносять правки до другого читання. На сектор безпеки і оборони планують виділити 319 млрд (5,95% ВВП). Для порівняння: цьогоріч на цей сектор передбачено 267 млрд грн. Детальніший аналіз проєкту бюджету тут: https://bit.ly/3EHiayr.

Новим міністром оборони призначили Олексія Резнікова, Міністерство стратегічних галузей промисловості України очолив Павло Рябікін, Ірина Верещук перейшла з парламенту до Мінреінтеграції, а Юлія Свириденко - з Офіс Президента України до Міністерство економіки України. Найцікавіше про новопризначених - тут: https://bit.ly/3H18W1S.

Мінстратегпром лише на 9% профінансував державні цільові програми реформування та розвитку ОПК. Станом на жовтень на дослідно-конструкторські роботи він спрямував лише 221 млн грн із запланованих на цей рік 2,53 млрд грн. Про це НАКО повідомила Державна Казначейська Служба України. Подробиці - за посиланням https://bit.ly/3k5glDq

Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК та StateWatch визначили ТОП-15 корупційних ризиків в управлінні підприємствами держконцерну Державний концерн "Укроборонпром". Про те, що саме завдає збитків державним оборонним підприємствам і як мінімізувати ці ризики, - читайте за посиланням https://bit.ly/3ENEarh.

Вийшов другий випуск “Східного флангу” - спільного відео-проєкту Незалежна антикорупційна комісія - НАКО - NAKO і Цензор.НЕТ. Цього разу обговорювали стан і проблеми української армії, виклики, які постали перед новим очільником Міністерство оборони України Резніковим і дізнавалися, чим же перший в Україні “жіночий” бронежилет кращий за звичайний. Повний випуск дивіться https://bit.ly/305Dkrq

Вдалого нового тижня всім вам!