Return to news
22 November, 2021
Новий зНАКОвий тиждень
 

З вами зНАКОвий тиждень!

 

Окрім деталей навколо “вагнегейту” та інформації про можливе вторгнення Росії, минулого тижня було чимало важливих та цікавих новин. 

 
  • Так, у Верховній Раді законопроєкт “Про Службу безпеки України” планують запускати за пришвидшеною спеціальною процедурою. За словами народної депутатки Мар’яни Безуглої, у такому разі будуть приймати лише близько сотні правок, а не всі 2700, як зараз.  
 
  • Україна сформувала заявку для отримання конкретної допомоги США у сфері безпеки й оборони. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Це питання обговорювалося під час його візиту до США. “Ключова ідея відносин – не брати те, що нам готові дати, а те, що нам дійсно потрібно”, - пояснив міністр.
 
  • “Укроборонпром” планує почати третій, завершальний етап реформи концерну у червні-липні 2022 року. Саме тоді будуть здійснюватися операції із майном підприємств. На перших двох етапах передбачено власне корпоратизацію підприємств та створення галузевих холдингів, - розповів директор з трансформації концерну Станіслав Людкевич. 
 
  • Контррозвідка СБУ виявила корупційну схему на «Миколаївському бронетанковому заводі». Там у межах виконання Державного оборонного замовлення намагалися «збути» деталі до БТР і БРДМ, вартість яких оцінюють у пів мільйони гривень.
 
  • Вийшов новий випуск “Східного флангу”, спільної програми НАКО та Цензор.нет. У ньому говоримо про те, як вирішувати проблему житлової черги для військовослужбовців. Нині у черзі 48 тис. осіб: щоб закрити її, виходячи з нинішніх темпів, знадобиться приблизно 600 років. Також ми покажемо вам жінку, яка першою пройшла жорсткий відбір до кваліфікаційного курсу Сил спецоперацій. 
 

Гарного всім тижня і хороших новин!


Фото - з сайтів НАКО, СБУ, Міноборони