Повернутись до новин
5 січня, 2023
Іран можна покарати за поставки “Шахедів” Росії - Олена Трегуб
Іран можна покарати за поставки “Шахедів” Росії. Як це зробити і хто впливає на процес - в інтерв’ю “Цензор. НЕТ” розповіла виконавча директорка НАКО Олена Трегуб. 

“Країни повинні насититись інформацією про дрони, що це зброя терористів. Така інформація має з’являтися на телеканалах демократичних держав. Аби ті, для підтримки України, могли приєднатися до США”, - вважає Олена Трегуб. 
 

Злочини, скоєні з допомогою цієї зброї, мають бути зафіксовані. Олена Трегуб переконана, що слід залучити іноземних арбітрів (країни, які готові включитися до розслідування і мають вплив на світову спільноту). Розслідування необхідно представити на засіданні Радбезу ООН. Оскільки Іран підтримує тероризм - має бути накладене ембарго і на продаж цієї зброї, і на купівлю комплектуючих. Адже більшість запчастин від “Шахедів” постачають західні компанії. 

Раніше НАКО, що має досвід оцінки військових контрактів та озброєнь, спільно з Тrap Agressor перевірила комплектуючі збитих безпілотників. І з’ясувала,  які саме країни постачали комплектуючі. Розслідування - вийшло у виданні  The Wall Street Journal.