Повернутись до новин
15 лютого, 2023
Країни-партнери можуть перевірити, де знаходиться озброєння, яке передали Україні

Країни-партнери можуть перевірити, де знаходиться озброєння, яке передали Україні. Якщо ж перевіряючи не можуть їхати на поле бою через їхні правила безпеки, українська сторона надасть документи тощо, запевняє Міністр оборони України Олексій Резніков. 

Питання забезпечення більшої підзвітності щодо обліку зброї, яка надається партнерами і застосування сучасних систем НАТО, обговорювалося під час засідання Контактної групи з оборони України.  

"Ми запросили будь-яку країну, якщо є потреба, перевірити аж до підрозділу, до батальйону, місце, де розташована зброя від їхньої країни", – цитує міністра "Європейської правда".

Міністри оборони й представники оборонних відомств близько 50 країн зустрілись у форматі "Рамштайн" у Брюсселі щоб, зокрема, обговорити подальше надання Україні озброєння.

Як зазначає виконавча директорка НАКО Олена Трегуб, звітування  міжнародним партнерам на системному рівні - важлива задача, яка стоїть перед Україною. Адже Росія сильно розкручує наратив про корупцію в Україні. “Усі наші партнери мають бути впевненими у нашій надійності”, підкреслює вона.