Повернутись до новин
21 березня, 2023
Крим буде знову з Україною. Жодної кримської війни Росія не виграла

Після закінчення війни Крим має бути автономною республікою у складі єдиної держави України – як члена Євросоюзу і НАТО. У Криму має розвиватися кінематограф, адже цьому сприяє різноманітна природа півострова. Говорить український режисер, сценарист, актор театру і кіно, а нині – військовослужбовець ЗСУ Ахтем Сеітаблаєв.
 

Сеітаблаєв впевнений у тому, що Крим буде знову з Україною. “Жодної кримської війни Російська імперія не вигравала. Нас можна вбити, але не перемогти. А вони завжди програвали. Московія декілька разів намагалася захопили Крим. Спалювала декілька разів. Але потім їх не ставало, а ми продовжували жити і народжувати дітей. Радянський союз теж намагався це зробити, але його немає, а ми є. І цих теж не буде, а ми будемо”, – сказав він у інтерв’ю “НАТО в хату”.
 

“Наші діти мають знати свою історію й історію тих, хто навколо, не з радянської історіографії. Яку, на жаль, подеколи повторюють у тому числі навіть українські історики. У контексті Криму і українців, для мене особисто маркер, коли радянсько-імперськими висновками і уявленнями про взаємостосунки користуються і зараз.  Тому такі важливі освіта, дотримання верховенства права, невідворотність покарання,  НАТО, Євросоюз і виховання дітей”, – зазначив він. 
 

Крим треба повернути, там чекають цього, запевняє митець. “Кримські татари співали українські пісні на весіллях, гімн України, за що у тому числі закривали такі заходи... Коли буде перемога, я зберу тих, кого люблю, поїду на батьківщину моєї мами Капсихор, сяду на березі моря і буду дихати у нашому вільному Криму”, – такими планами на майбутнє ділиться Сеітаблаєв.
 

Повне інтерв‘ю режисера дивіться за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=BpMGeJdN-10