Повернутись до новин
14 грудня, 2021
Міністр оборони обіцяє демонополізацію та удосконалення процедур закупівель
У 2022 році систему закупівель товарів для потреб Збройних Сил України змінять. Про це пише міністр оборони Олексій Рєзніков у своїй колонці на “Армія Інформ”. 
Він розповів, що сьогодні окрему продукцію армії постачає обмежене коло гравців, іноді практично без конкуренції. Скажімо, танки оливою де-факто забезпечує один постачальник. “Оливи потрібної якості можуть забезпечувати й інші, але вони заблоковані з формальних причин”, - каже Рєзніков.
Чому небезпечно довіряти постачання одному гравцю, - яскраво проілюстрував скандал із компанією-монополістом, яка постачала військовим зіпсовані продукти (детальніше - тут). 
Міністр обіцяє: першим кроком буде подрібнення лотів, що зруйнує нинішню систему, сприятливу для компаній, “які тотально домінують в тому чи іншому сегменті”. А удосконалення системи формування технічних умов до певних товарів, робіт і послуг дасть змогу конкурувати іншим компаніям, продукція яких відповідатиме вимогам.
Ми у НАКО сподіваємося, що підвищення конкурентності закупівель сприятиме підвищенню їхньої ефективності і зниженню корупційних ризиків. Будемо ретельно моніторити ці зміни і їхні результати.
Оригінал - за посиланням.
Фото: сайт Міністерства оборони