Повернутись до новин
17 квітня, 2019
НАКО анонсував нове дослідження по ДОЗ на засіданні круглого столу при РНБО
17 квітня експерти НАКО взяли участь засіданні круглого столу при РНБО. Обговорювали реформування оборонно-промислового комплексу та підвищенню прозорості державного оборонного замовлення.

Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони представляли на заході керівник з вироблення політики доктор Лада Рослицька, старший дослідник Сергій Москалюк та аналітик НАКО Тарас Ємчура. Експерти НАКО презентували свої напрацювання щодо необхідних подальших кроків для реформування сектору ОПК. Зокрема Тарас Ємчура анонсував майбутнє дослідження НАКО щодо корупційних ризиків в державному оборонному замовленні та закликав об’єднати зусилля задля збільшення прозорості і підзвітності в оборонному секторі. Дослідження буде презентоване вже найближчим часом.

Також представники НАКО висловили готовність долучитися до роботи над новим законопроектом, анонсованим Сергієм Пашинським, який серед іншого дозволить збільшити прозорість Державного оборонного замовлення. У круглому столі взяли участь представники Апарату РНБО, Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони та консультанти Комітету, Міністерства оборони України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державного концерну «Укроборонпром», представництва НАТО в Україні та посольства США в Україні.