Повернутись до новин
14 вересня, 2017
НАКО презентує аналітичний звіт про корупційні ризики у системі медичного постачання


Працювати на випередження - це головна мета, яку потрібно реалізовувати як у військовій медицині, так і в протидії корупції. Із цією тезою погодилися всі експерти, які участь у панельній дискусії, організованій Незалежним антикорупційним комітетом з питань оборони (НАКО) - спільної ініціативи Transparency International Ukraine та Transparency International Defence & Security Programme. І хоча у багатьох питаннях точки зору фахівців не завжди збігалися, а градус дискусії не спадав протягом 2-х годин, у експертів є спільне бачення мети.
Вони вважають, що потрібно зробити все, аби зберегти життя та здоров'я якомога більшій кількості українських військовослужбовців на передовій. Для цього військова медицина має стати попереджувальною. Це означає, що військові повинні бути забезпечені усіма необхідними медичними засобами, а також вміти ними скористатися у критичний момент. На заході представник "Киевгуми" (один із виробників медичних засобів) продемонстрував журналістам найновішу військову аптечку, сформовану вже за новими стандартами. Ми сподівається, що українські військовослужбовці, які воюють на Донбасі, отримають ці аптечки найближчим часом. Також аналітики українського представництва Transparency International презентували звіт про запобігання корупції у медичному постачанні у сфері оборони. Він містить рекомендації щодо попередження корупційних ризиків.
На жаль, представник профільного департаменту Міністерства оборони України перед початком заходу скасував свою участь у ньому. Сподіваємося, що міністерство візьме до уваги рекомендації щодо запобігання корупційних ризиків в оборонній сфері. НАКО завжди готовий до співпраці та конструктивного діалогу. І вдячні представникам Міністерства охорони здоров'я України, Ради Волонтерів при Міністерстві оборони УкраїниPatriot Defence / Захист ПатріотівОфісу Реформ МОУ, Medpatriot.ua та інших організацій, які взяли участь у дискусії.