Повернутись до новин
30 серпня, 2019
НАКО: реформа держтаємниці має бути пріоритетом для Верховної Ради
30 серпня в Українському кризовому медіа-центрі Генеральний секретар Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) Олена Трегуб озвучила пріоритетні законопроекти у сфері безпеки і оборони, які НАКО рекомендує ухвалити до Нового року.

Серед них найнагальніші – Закон про охорону секретної інформації, що регулює питання державної таємниці, та Закон про державне оборонне замовлення. Інший пріорітетний напрямок роботи - реформа СБУ, відповідно до Закону про Нацбезпеку від 2018 року, - зазначила Трегуб. Вона вкотре наголосила, що Служба безпеки не має займатися розслідуванням економічних злочинів, а натомість має здійснювати контр-розвідку, контртерористичну діяльність та охорону державної таємниці.

Парламент окрім законотворчої функції має також зійснювати парламентський контроль. У зв’язку з цим, Генсек НАКО закликала народних депутатів якісно здійснювати контроль за сектором безпеки і оборони і водночас запропонувала їм підтримку з боку експертів НАКО, у разі потреби. Дискусія про пріорітетні напрямки роботи для Верховної Ради відбулася в рамках прес-конференції, яку організувала Коаліція Реанімаційного Пакету Реформ (РПР).

Дякуємо РПР за організацію майданчика для важливого обговорення. Бажаємо Верховній Раді успіху у реалізації позитивних реформ.