Повернутись до новин
12 січня, 2022
НАКО та IDA обговорили реформу ОПК України
Виконавча директорка НАКО Олена Трегуб - із робочим візитом у Вашингтоні. У перший день візиту Трегуб зустрілася з командою експертів Інституту оборонного аналізу (IDA), які залучені у реформу української оборонної промисловості, зокрема, державного концерну “Укроборонпром”.
Фахівці IDA уважно стежать за тим, як буде відбуватися формування наглядової ради нового акціонерного товариства та його субхолдингів. Під час зустрічі також обговорили необхідність прозорого і конкурентного відбору до наглядової ради та важливість залучення до неї професійних кадрів з високою репутацію, які мають компетенції у сфері аудиту, міжнародних ринків, оборонної індустрії тощо. 
Виконавча директорка НАКО також розповіла експертам про ряд ризиків, пов‘язаних із рухом майна та активів під час корпоратизації. Всі учасники зустрічі одностайні у тому, що цими процесами необхідний нагляд громадськості.
Інститут оборонного аналізу (IDA) - це американське некомерційне товариство, котре охоплює три аналітичні центри, що надають допомогу уряду США у вирішенні питань, пов’язаних з національною безпекою. Один з напрямків діяльності Інституту спрямований на покращення експертизи у реформі оборонної промисловості України задля посилення її обороноздатності, забезпечення стабільності у регіоні та захисту демократії. Зокрема, Інститут здійснює стратегічний аналіз оборонної галузі України в аспектах реорганізації та корпоратизації «Укроборонпрому» та консультує щодо найкращих практик корпоративного управління.
НАКО підтримує діалог з IDA протягом понад чотирьох років задля ефективної реформи українського ОПК.