Повернутись до новин
9 грудня, 2019
Реформи у секторі безпеки та оборони обговорили на семінарі високого рівня
9 грудня 2019 НАКО взяв участь у щорічному семінарі, присвяченому подіям і зрушенням в оборонно-промисловому комплексі. Традиційно захід організовує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства за підтримки ДК Укроборонпром та Представництва НАТО в Україні.

На семінарі обговорили нинішні проблеми оборонного сектору, а також реалістичні шляхи їх вирішення.  У заході взяли участь заступник помічника генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Гордон Девіс, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Світлана Панаіотіді, гендиректор Укроборонпрому Айварас Абромавичус. НАКО був представлений генеральним секретарем Оленою Трегуб.  

Пані Трегуб проаналізувала перебіг реформ в оборонно-промисловому секторі, нинішню ситуацію та виклики. Вона також зосередила увагу на реформі оборонних закупівель: пояснила переваги нового законопроекту про оборонні закупівлі, який був підготовлений за активної участі НАКО. Вона проінформувала, що з 2013 по 2019-тий обсяг державного оборонного замовлення зріс зі 120 до 926 млн доларів, і що законопроект прагне знизити корупційні ризики у ДОЗі, разом із іншими видами оборонних закупівель.