Повернутись до новин
14 лютого, 2022
Росія буде тиснути на Україну до червня - експерт НАКО

Навіть якщо до кінця лютого не відбудеться ескалації та вторгнення на територію Україн, Росія продовжить своїми діями створювати напругу, і це триватиме орієнтовно до червня місяця. Таку думку в ефірі телеканалу “Україна 24” висловив військовий експерт-аналітик НАКО, полковник запасу Олександр Саєнко.  

“У червні має відбутися саміт НАТО, і Росії потрібно тиснути на прийняття тих чи інших рішень. До того ж, нарощування сил на кордонах, заяви тощо дозволяють тиснути на економіку України. Що відбувається і зараз. Наприклад, за рахунок практичної блокади наших морських портів”, - пояснив він.
 


За аналогією із грою в шахи, зараз у хід йдуть великі фігури. Саєнко зазначив, залежно від ситуації на шахівниці ми приймаємо рішення, куди пересунути ту чи іншу фігуру. І навіть маючи невелику кількість фігур, можна спробувати виграти партію. У 2014 році в Росії зробили свої розрахунки, але наші дії, у тому числі неочікувані, внесли корективи у ці розрахунки. Тепер, вже зробивши корективи, Росія нарощує більш потужну політичну кризу. І намагається досягти своєї більш глобальної мети.