Повернутись до новин
14 березня, 2019
Рослицька прочитала лекцію у Національному університеті оборони ім. Черняховського
18 березня Керівник з вироблення політики НАКО доктор Лада Рослицька прочитала лекцію у Національному університеті оборони України ім. Черняховського.

Вона презентувала військовослужбовцям результати Запитальника НАКО до кандидатів у Президенти щодо корупції у секторі оборони,а також пояснила роль громадянського суспільства у демократичному нагляді над сектором оборони. НАКО ініціював Запитальник з огляду на майбутні вибори Президента.

У семи питаннях Комітет охопив проблеми широкого спектру, від надмірної засекречуваності до реформи оборонних закупівель та оборонно-промислового комплексу, зокрема, Укроборонпрому. Хоча у Франції традиція таких Запитальників існує вже доволі давно, - пояснила Рослицька, - але в Україні це вперше, що існує поважна громадська організація, яка надіслала Запитальник усім кандидатам у Президенти – щоб спитати, як вони планують знижувати корупцію в оборонному секторі.

Під  час лекції у слухачів військовослужбовців була можливість долучитися до обговорення, розповісти про свою роботу, інтереси та погляди щодо корупції. Такі анти-корупційні лекції проходять у рамках ініціативи BITEC, партнером якої є НАКО. Куратором заходів є Оксана Куриліна, старший науковий співробітник відділу досліджень та впровадження інноваційних технологій центру запобігання корупції у секторі безпеки та оборони при університеті оборони. За допомоги ініціативи BITEC (Навчальний центр з розбудови цілісності) НАКО сприяє змінам в оборонному секторі України. Мета ініціативи BITEC – забезпечити тренінги з розбудови цілісності для персоналу сектору безпеки та навчити дослідницьких технік для виявлення корупції.