Повернутись до новин
23 травня, 2018
У Верховній Раді говорили про ефективний парламентський контроль над службами безпеки
23 травня 2018 року на семінарі у Верховній Раді говорили про розвиток ефективного парламентського контролю над службами безпеки. Однією з ключових тем було створення окремого парламентського комітету, який має здійснювати нагляд над Службою безпеки України.

Генеральний секретар НАКО Олена Трегуб представляла у цій дискусії громадянське суспільство. Представники Великобританії, Швеції, Норвегії та Литви поділилися своїм досвідом у цьому питанні. Говорили і про те, чому в Україні немає парламентського контролю над сектором безпеки. Ця дискусія дуже важлива, бо вона стосується законопроекту про національну безпеку, який Верховна Рада повинна незабаром ухвалити.

Мета документу полягає в тому, щоб наблизити сектор безпеки та оборони до системи членів НАТО. Незалежний оборонний антикорупційний комітет (НАКО), діяльність якого спрямований на зменшення корупційних ризиків у цьому секторі, не лише ретельно стежить за законотворчим процесом, а й виступає за реформаторські поправки, які могли б підвищити прозорість та підзвітність галузі.