Повернутись до новин
7 березня, 2023
Уряд затвердив Державну антикорупційну програму

Кабінет міністрів України затвердив Державну антикорупційну програму. Вона спрямована на підвищення ефективності системи запобігання корупції та забезпечення невідворотної відповідальності, а також формування негативного ставлення до неї у суспільстві.
Документ передбачає заходи у секторі оборони, у сфері судочинства, державного регулювання економіки, митної справи та оподаткування тощо. Такі заходи мають на усунути можливі корупціогенні фактори. Загалом ДАП передбачає понад 1700 заходів у 15 сферах для зменшення рівня корупції та забезпечення доброчесності.
Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, цей важливий документ має залишатись живим, відкритим для пропозицій і доповнень. “Тому будемо працювати з парламентом, з іншими стейкхолдерами, з керівниками антикорупційних органів”, сказав він.
У НАЗК назвали програму покроковим та узгодженим планом для подальшої спільної роботи всіх органів влади та зацікавлених інституцій. “Наступним етапом стане розробка публічної онлайн системи, що допоможе кожному відстежувати прогрес реалізації документа за сферами”, – зазначив голова  НАЗК  Олександр Новіков.
Нагадаємо, що наприкінці січня 2023 року посли країн “Великої сімки” (G7) та Європейського Союзу підтримали якнайшвидше ухвалення Державної антикорупційної програми в Україні на 2023-2025 роки. Вона є також ключовим інструментом реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025.
Фото - з сайту НАЗК