Повернутись до новин
4 квітня, 2023
В Україні з’явиться Інститут ветеранського менторства
 Василь Штефко. Фото Ярослава Галаса


Міністерство у справах ветеранів запустило новий проєкт – Інститут ветеранського менторства. Спеціально навчені фахівці-ментори, будуть допомагати ветеранам вирішувати проблеми на місцях. Зокрема ті, що пов’язані із оформленням документів, отриманням довідок тощо. Пілотні проєкти уже працюють у Львові, Дніпрі та Вінниці. 

Про це повідомила очільниця відомства Юлія Лапутіна під час презентації стратегічної концепції взаємодії з ветеранами "Гідність та повага", яку організували Український ветеранський фонд та Незалежна антикорупційна комісія - НАКО.

“Кожен ментор буде відповідати за певну кількість людей. Наприклад 50 або 100, які є в громаді. На рівні району це буде замикатися на спеціальну сервісну ветеранську службу, яка контролюватиме і моніторитиме цю діяльність, а на рівні області пропонуємо утворити рівноцінний з усіма іншими міністерствами підрозділ у справах ветеранів”, –  розповіла вона.

“Міністерство у справах ветеранів — менеджер системи підтримки ветеранів. На суспільному й державному рівнях створюємо інформаційно-консультаційну, рекрутингову та захисну функції для кращої співпраці інстанцій, які надають послуги ветеранам”, — зазначила Юлія Лапутіна. 

За її словами, державний сектор має активно співпрацювати з громадським сектором, щоб створити умови для працевлаштування, перекваліфікації та навчання ветеранів у найкоротші терміни після звільнення зі служби. “Захисна функція держави у сфері підтримки ветеранів має бути всеосяжною та проявлятися в різноманітні способи”, — підкреслила вона.