Повернутись до новин
26 травня, 2023
Війна росії проти України не порівнюється з жодним іншим поточним збройним конфліктом

Війну росії проти України не можна порівнювати з іншими збройними конфліктами, які тривають у світі. Росія прагне знищити цілу незалежну країну і воює проти її цивільного населення і всієї нації. І вона несе загрозу не лише європейському континенту, але і усьому світу. 

Таке переконання висловила під час міжнародного форуму з миру та розвитку у Стокгольмі виконавча директорка НАКО Олена Трегуб.

На форумі зібралися представники міжнародних організацій та дослідники, а також громадські активісти з усього світу. Вони обговорювали збройні конфлікти, питання екології й ефективності існуючих міжнародних організацій. 

І хоча тема України фігурувала у багатьох панелях форму, російська війна проти України часто порівнювалася з африканськими збройними конфліктами, створюючи враження, що у міжнародної спільноти немає повного уявлення про її масштаби та глобальний вплив на світовий порядок та безпеку. 

За словами виконавчої директорки НАКО, інформація про те, що реально відбувається в Україні, доходить не до всіх точок світу. І країни глобального півдня сприймають події у дуже викривлені реальності. 

Олена Трегуб наголосила, що глобальна спільнота повинна об’єднатися для того щоб зупинити російську агресію. Інакше небезпека продовжується для всіх. Боротьба з російською дезінформацією у світі також є колективним відповідальністю усіх демократичних країн, які засуджують російську агресію.

Вона розповіла про реформи сектору безпеки та оборони України, трансформаційний шлях України від часів революції гідності, та те як Україна змогла встояти перед лицем безпрецедентної російської агресії. 

Форум організував Stockholm International Peace Research Institute. Цей незалежний міжнародний інститут із 1966 року займається дослідженнями конфліктів, озброєнь, контролю над озброєнням та роззброєння. SIPRI надає дані, аналіз і рекомендації на основі відкритих джерел для політиків, дослідників, ЗМІ та громадськості. Він входить до числа найавторитетніших аналітичних центрів у всьому світі.

Немає опису.