Повернутись до новин
9 травня, 2023
Декілька сотень українських військовослужбовиць знаходяться зараз у полоні росії

Декілька сотень українських військовослужбовиць знаходяться зараз у полоні росії. 

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на представників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдана Охріменка та Вікторію Цимбалюк.

Українська сторона також вимагає від росії дотримуватися Женевської конвенції та повертати жінок-військових без жодних обмінів. Зараз відомо про перебування в полоні рф щонайменше декількох сотень українських військовослужбовець, розповіли в Коордштабі. 

“Україна дотримується Женевської конвенції. російські військові жінки, які потрапили у полон, були репатрійовані. Цього ми вимагаємо і від російської сторони: повернути жінок-полонених без умов і обмінів”, - цитує представницю Координаційного штабу Вікторію Цимбалюк Укрінформ.

За її словами Цимбалюк, на відміну від жінок-військових, точна кількість українських жінок-цивільних, які перебувають у рф, невідома. Водночас органи влади працюють над тим, щоб з'ясувати це і домогтися повернення їх додому. Проміжним результатом у Координаційному штабі вважають повернення понад 300 українських дітей.