Повернутись до новин
7 листопада, 2019
Довгобуд у Черкаському гарнізоні — під парламентським контролем
У рамках здійснення парламентського контролю голова Комітету Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич проінспектував не введений в експлуатацію житловий будинок, який Міністерство оборони будувало для військовослужбовців Черкаського гарнізону, повідомляє АрміяInform з посиланням на акаунт народного депутата у FB.
Завершення будівництва та здача житла під заселення тут планувалися ще на 2013 рік, однак не склалось… — Дуже хочеться, хоча я і не люблю цього, запитати у попередніх керівників підрозділів Міністерства оборони, чому ж не ввели в експлуатацію готовий будинок? Принаймні першу секцію, готовність якої була на рівні 95 %.., — запитує голова профільного Комітету ВР України. За його інформацією, вже цього року тендер із завершення робіт на об’єкті відбувався тричі, проте пропозиції всіх учасників відхилено. Водночас протягом 5 років простою без опалення будинок зазнав пошкоджень. Нині потрібно перекривати дах, проводити внутрішні ремонтні роботи з шостого по десятий поверхи. — Беру цей об’єкт під особистий контроль, — заявив Олександр Завітневич. — Адже житлове забезпечення наших військовослужбовців — це гарантія їхньої соціальної захищеності. Маю надію, що нове керівництво Міністерства оборони виправить ситуацію з наявними фондами та наші військові отримають нарешті довгоочікуваний дах над головою.
Кореспондент АрміїInform звернувся за коментарем до генерального секретаря Національного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) Олени Трегуб. — На жаль, таких будинків в Україні чимало, адже неефективне управління сприяє поширенню корупційних схем у системі забезпечення військовослужбовців житлом, — зазначила незалежна експертка. — НАКО адвокує необхідність усунення недоліків у цій сфері. На нашу думку, першим кроком у цьому напрямку може стати інвентаризація та аудит — не лише житлової черги, а й усієї нерухомості та земель Міністерства оборони.