Повернутись до новин
19 жовтня, 2021
Гендиректор Укроборонпрому повідомив про перші кроки у реформуванні Концерну
Верховна Рада підтримала Закон про реформу Укроборонпрому ще в липні цього року і до початку жовтня він очікував на підпис Президента Зеленського. Офіційно Закон набув чинності 6 жовтня 2021 року, втім за словами Гендиректора Укроборонпрому підготовка до трансформації концерну розпочалася ще влітку.
 
Що вже зроблено?
Юрій Гусєв повідомив, що ще в серпні Наглядова рада Концерну затвердила пропозицію до Кабміну щодо реорганізації Укроборонпрому та погодила рішення про перетворення його підприємств-учасників в акціонерні товариства і товариства з обмеженою відповідальністю.
Повномасштабна реформа Укроборонпрому має розпочатися із відповідного рішення Кабміну. На це уряду дається три місяці. З відповідним рішенням Кабміну, офіційно має розпочатися процедура припинення Концерну, що триватиме до утворення нових акціонерних товариств і остаточної ліквідації Укроборонпрому.
Однак цей процес може розпочатися швидше. Зі слів Гендиректора Концерну, після підписання закону Президентом, Укроборонпром одразу надіслав уряду низку проєктів документів, необхідних для запуску процедури припинення. Мова про акти щодо припинення Укроборонпрому та ще 42 його підприємств внаслідок трансформації, а також перетворення Казенного підприємств “НВК “Іскра”” в акціонерне товариство. Передбачається, що всі ці документи Кабінет Міністрів має розглянути вже до кінця жовтня.
Що далі?
З моменту прийняття урядом відповідного рішення розпочнеться корпоратизація концерну. За її підсумками Укроборонпром ліквідують, а замість нього буде створено акціонерне товариство, що функціонуватиме відповідно до міжнародних стандартів корпоративного управління. 
Як довго триватиме корпоратизація - невідомо. Наприклад, для трансформації Укрпошти знадобилося близько 16 місяців. Втім очікується, що для Укроборонпрому  цей процес завершиться все ж швидше. Для цього в Законі передбачено особливий режим, що має оптимізувати і суттєво спростити низку процедур, необхідних для завершення трансформації. Йдеться про спрощення процедур передачі майна, що несе корупційні ризики і справедливо викликає застороги як в народних депутатів, так і громадянського суспільства. 
Для мінімізації цих ризиків в процесі передачі майна концерну та його підприємств, Закон встановив додаткові гарантії контролю. Зокрема НАКО наполягала на зобов’язанні Укроборонпрому регулярно і оперативно публікувати інформацію про прийняття рішень щодо майна. Відтак народні депутати, журналісти і представники громадянського суспільства зможуть активно стежити за цим процесом.
НАКО й надалі пильно стежитиме за процесом корпоратизації Укроборонпрому і реформою оборонно-промислового комплексу України.