Повернутись до новин
21 січня, 2021
Кабмін звільнив Віталія Немілостівого

Кабмін звільнив Віталія Немілостівого, заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

НАКО підтримує відповідальне ставлення і своєчасну реакцію Кабінету Міністрів України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та Олега Уруського на кричущі факти неетичної та протиправної поведінки пана Немілостівого.

Влітку минулого року НАКО разом зі StateWatch аналізували кандидатів на посаду віце-прем'єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості на предмет корупційних та репутаційних ризиків. Вже тоді ми попереджали про наявність низки ризиків щодо кандидатури Віталія Немілостівого, про що повідомили у спільному листі до

Офіс Президента України.

Детальніше про це можна прочитати тут.

НАКО вірить, що для оборонно-промислового комплексу України, особливо в умовах війни, вкрай важливо мати на ключових посадах дійсно відповідальних професіоналів з бездоганною репутацією.

Як орган громадського нагляду за сектором оборони, ми вкотре наголошуємо на необхідності перевірки доброчесності всіх кандидатів на управлінські посади. Вважаємо, що мінімізувати репутаційні загрози та ризики недоброчесності можливо зокрема за активного залучення громадянського суспільства до цього процесу.