Повернутись до новин
9 вересня, 2019
НАКО налагоджує співпрацю з парламентським Комітетом з нацбезпеки
У понеділок, 10 вересня, Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) обговорив можливі шляхи співпраці із народними депутатами з Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки. Заступник голови Комітету Мар’яна Безугла, секретар Комітету Роман Костенко у супроводі свого помічника Василя Потапенко, Ігор Копитін, Юрій Федоренко та Сергій Жук долучилися до зустрічі з командою НАКО.

Мар’яна Безугла запевнила, що Комітет буде працювати для того, щоб забезпечити прозорість та доброчесність у секторі безпеки і оборони України. Вона також додала, що депутати з комітету готові до ефективного діалогу з громадянським суспільством, і зокрема, НАКО. Безугла запропонувала співпрацю з експертами у форматі системи підтримки прийняття рішень.

Співголова НАКО Джеймс Вассерстром привітав прагнення депутатів співпрацювати із громадянським суспільством та запропонував підтримку задля зниження корупційних ризиків у секторі безпеки і оборони України. Він сказав, що НАКО як частина глобальної антикорупційної організації Transparency International Defence and Security має необхідний досвід та підтримку міжнародних колег. Він також подякував депутатам за їхню готовність багато працювати в інтересах майбутнього України. Він передав депутатам останнє дослідження НАКО про державне оборонне замовлення та робочу версію Консолідованих рекомендацій НАКО.

Генеральний секретар НАКО Олена Трегуб запропонувала організувати тренінг для парламентарів з Комітету національної безпеки, оборони та розвідки і Комітету з питань антикорупційної політики. Пропозицію було підтримано.

У продовження цієї зустрічі, Комітет ВРУ з національної безпеки, оборони та розвідки надіслав офіційного листа Співголові НАКО Володимиру Огризку. У ньому пропонується спрямувати аналітиків з команди організації до експертної групи з підтримки Комітету ВРУ.