Повернутись до новин
18 грудня, 2019
НАКО починає працювати над законопроектом про доступ до секретної інформації
НАКО приєднався до робочої групи у Верховній Раді, яка працює над розробкою законопроекту про доступ до секретної інформації. Ми будемо прагнути забезпечити найкращий можливий баланс між секретністю та прозорістю. 
В рамках військової агресії Росії на сході України, держава чітко потребує вищого рівня секретності, щоб здійснювати контроль над чутливою інформацією, що має безпосереднє відношення до національної безпеки.
Втім це не має виправдовувати невідповідність найкращим міжнародним практикам засекречування секретної інформації. Надмірна засекреченість уможливлює корупцію, заважає ефективній розробці політик та плануванню, і зрештою, знижує довіру до уряду.  Раніше НАКО презентував Бриф про секретність з аналізом міжнародних принципів та найкращих практик, щоб проілюструвати напрям, у якому варто рухатися Україні, переглядаючи діючу систему засекречування інформації та пристосовуючи законодавство.  У брифі також надаються чіткі рекомендації, як покращити режим засекречування в Україні.