Повернутись до новин
1 лютого, 2022
Реформи в Укроборонпромі, СБУ та Міноборони - пріоритети для послів G7 у 2022 році

Група Послів G7 з підтримки реформ в Україні представили пріоритетні напрямки співпраці на 2022 рік. Низка реформ в секторі безпеки і оборони залишаються в пріоритеті. А саме:

  • реформа корпоративного управління в оборонно-промисловому комплексів відповідно до міжнародних стандартів;
  • трансформація Служби безпеки України в сучасний контррозвідувальний орган, який відмежований від антикорупційних і правоохоронних органів;
  • підзвітність і прозорість в Міністерстві оборони та Збройних Силах України;
  • подальша імплементація Закону “Про національну безпеку” та розбудова цивільного нагляду в секторі;
  • створення ефективного механізму перевірки заявок на здійснення інвестицій з метою захисту стратегічних галузей і технологій України.

Крім цього, Україну закликають продовжувати інтегрувати аспекти прав людини і гендерної рівності, зокрема й у секторі безпеки і оборони.
Загалом разом з сектором безпеки і оборони, Посли G7 відзначили пріоритетність судової реформи, змін у правоохоронній системі, реформ в енергетиці і економіці,  сфері протидії корупції та побудові ефективного врядування.
Група Послів також наголосила, що успішність реформ в усіх цих галузях вимагає не тільки ухвалення ключових законодавчих актів, але й їхньої успішної імплементації. 
Нагадаємо, посли країн G7 створили Група з підтримки реформ в Україні ще у 2015 році. Її завдання полягає у просуванні низки реформ з урахуванням позицій уряду, парламенту, громадянського суспільства, бізнесу та експертної спільноти.