Повернутись до новин
30 грудня, 2021
Система оповіщення населення мала б перевірятися регулярно - експерт НАКО
Заходи із перевірки системи оповіщення населення мали б проводитися регулярно. Тоді для людей це не було б стресом. Про це у ефірі “Апостроф.ТВ” сказав військовий експерт-аналітик НАКО Олександр Саєнко, коментуючи перевірку системи захисту цивільного населення, яку зараз здійснюють органи місцевої влади.

“В Україні створена єдина система цивільного захисту, і керівники великих підприємств мають регулярно проводити роботу із своїми працівниками, проводити навчання з евакуації. На кожному підприємстві є люди, відповідальні за цивільний захист. Керівники органів виконавчої влади мають займатися цими питаннями на своєму рівні. Тому, що якщо це робити регулярно, людина буде готова морально, в неї не буде стресу, як при неочікуваній ситуації”, - зазначив він.

Київська міська державна адміністрація анонсувала перевірку системи оповіщення населення, але із датою ще не визначилася.

Систему цивільного захисту відновили у Києві у 2014 році, а в Донецькій і Луганській областях у 2016-2018 роках регулярно проводилися навчання, нагадує експерт НАКО.

Програма - за посиланням.