Повернутись до новин
31 січня, 2020
Новий етап для НАКО
Рік тому Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) став незалежною громадською організацією, і відтоді наполегливо працював над тим, щоб покращити своє урядування та штатний розклад.
Наразі ми з нетерпіння чекаємо на першу офіційну Конференцію членів, яка має відбутися наступного місяця, і продовжуємо адаптувати наш стиль роботи до поточних умов та вимог. У час, коли наша організація проходить етап трансформації на шляху до повної операційної автономії, ми хочемо щиро подякувати всім тим, хто допомагав нам у нашій діяльності.
Зокрема, висловлюємо подяку членам Комітету, чия роль була надважливою у досягненні наших успіхів. Драго Кос, Юлія Марушевська, Володимир Огризко, Олег Рибачук, Джеймс Вассерстром та Мішель Яковлєв, а також попередні члени Комітету, Тімоті Еванс та Севгіль Мусаєва, зробили ключовий внесок у прогрес, якого НАКО досяг у розбудові доброчесності, прозорості і підзвітності в оборонному секторі України. Тепер, коли вони залишають свої посади, ми бажаємо колишнім членам Комітету усього найкращого у їхній подальшій діяльності.
НАКО був створений Трансперенсі Інтернешнл Оборона та Безпека та TI-Україна у 2016, і зараз є  незалежним партнером TI. Він працює над подоланням корупції у секторі оборони України, таким чином підвищуючи ефективність оборонних витрат, покращуючи житлові умови військовослужбовців та запевнюючи, щоб Збройні Сили України гарантували безпеку держави та людини.