Повернутись до новин
10 вересня, 2019
Укроборонпром. Схеми
Численні розслідування журналістів щодо корупційних ризиків в Державному Концерні “Укроборонпром” (далі - Концерн) підтвердили наявність цілого ряду системних проблем, які призводять до неефективного використання та ймовірного розкрадання коштів державного бюджету та коштів державних підприємств, що входять до складу Концерну. У цьому матеріалі описано 6 основних схем, які можуть використовуватись недоброчесними посадовими особами Концерну та підприємств, що входять до його складу, для незаконного збагачення.
Кожна схема супроводжується матеріалами із відкритих джерел, які ілюструють її механіку. Всі наведені у досліджені матеріали вже публікувались раніше. Вони були вивчені та систематизовані аналітиками Незалежного антикорупційного комітету (далі - НАКО).
Також аналітиками НАКО було розроблено рекомендації, впровадження яких дозволить мінімізувати можливості для корупції. Дане дослідслідження буде корисним не тільки для керівництва Концерну та керівництва сектору безпеки і оборони, але й для аналітичних центрів та громадських організацій, чиї зусилля спрямовані на реформування сектору безпеки і оборони. Ми закликаємо урядові і неурядові організації разом з НАКО долучитись до впровадження дієвих змін.
Завантажити дослідження можна тут: