Повернутись до новин
13 жовтня, 2020
Як поліпшити діяльність державних підприємств МО України?
Торік лише одне зі 114 держпідприємств військового відомства реально забезпечило виконання статутних завдань, при цьому збитки від їхньої діяльності становили понад 39 млн грн. Загалом держпідприємства Міноборони вже мають близько 600 млн гривень боргів.
Як виправити цю ситуацію, йшлося на нещодавній презентації брифу Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) в Українському кризовому медіацентрі. До дискусії долучилися представник Комітету Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки Ігор Копитін, радник Комітету Юрій Федоренко, заступник начальника управління з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України Віктор Осадчук, виконавча директорка НАКО Олена Трегуб, дослідник Гліб Каневський та експерт з питань державної власності Дмитро Яблоновський. Ігор Копитін запропонував створити робочу групу при парламентському Комітеті з розв’язання проблеми держпідприємств Міноборони за участю незалежних експертів. Віктор Осадчук пообіцяв унести рекомендації дослідження НАКО до Антикорупційної стратегії Міноборони, яку нині саме розробляють.
Докладнішу інформацію про дослідження шукайте у публікаціях у продовження теми на сайті АрміяInform. Дякуємо за інфографіку Bihus.Info. Джерело матеріалу тут.